Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vadrizzsel töltött csirke

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 csirke
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • A töltelékhez:
  • 2 tasak vadrizs-rizs keverékű gyorsrizs
  • 5 dkg vaj
  • 1 teáskanál ételízesítő

Elkészítés

    Előkészítés: A csirkét kívül-belül megmossuk. A fokhagymát meghámozzuk, áttörjük. Összekeverjük a szójaszósszal, sóval, borssal ízesítjük, és a csirkét kívül-belül megkenjük vele. Lefedjük, legalább 2 órán át pácolódni hagyjuk.

    Elkészítés: A töltelékhez: a gyorsrizst a csomagoláson leírtak szerint megfőzzük, lecsepegtetjük. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A megfőtt rizshez adjuk a vajat, az ételízesítővel és borssal fűszerezzük, és 3 percig főzzük kis lángon. A csirkét megtöltjük, tepsibe tesszük, másfél csésze vizet öntünk alá, és alufóliával lefedjük. A sütőben kb. 45 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és pár percre visszatesszük, hogy szépen megpiruljon. A töltelékből kimaradt rizzsel körítve tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin