Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vadrizses mini pudingok

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személyre:
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • fél-fél csokor petrezselyem és zeller
  • 1 zacskó vadrizs (10 g)
  • ételízesítő
  • fél piros húsú paprika
  • 15 dkg kukorica (konzerv)
  • 1 tojás
  • 3 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál finomliszt
  • a formához vaj és zsemlemorzsa

Elkészítés

    Előkészítés: A hagymát meghámozzuk, a petrezselymet és a zellert leöblítjük, majd ezeket apróra vágunk.
    Elkészítés: A vadrizst forró vízben megmossuk, lecsöpögtetjük, lábosba szórjuk. Ráöntünk 2,5 dl hideg vizet, beletesszük a vöröshagymát, és összekeverjük a zöldfűszerekkel. Ételízesítővel, borssal fűszerezzük, és kevergetve felforraljuk. Takaréklángon, fedetlenül kb. 30 percig főzzük, ha elkészült leszűrjük. Közben a paprikát megmossuk, kukoricányi kockákra vágjuk, a kukoricát leszűrjük. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A vajat felforrósítjuk, a liszttel habzásig hevítjük, belekeverjük a tejet, és sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tojássárgáját, belekeverjük a paprikát és a kukoricát. Beleforgatjuk a tojáshabot és a leszűrt vadrizst. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. Kikenünk két kisebb pudingformát, és a masszát beletöltjük. A formákat háromujjnyi vízzel telt tepsibe állítjuk. A tepsit a forró sütőbe toljuk, és 30 percig gőzöljük. A pudingot a formából kiborítva, meleg sajt- vagy gombamártással tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin