Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vadrizses-magos töltött paprika

75 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

  1. A rizst kevés olajon megfuttatjuk, majd ugyanannyi térfogatú ízesített vízben előfőzzük. Ha elfőtte a levét, összekeverjük a darált hússal, a finomra aprított hagymákkal, a magokkal, és ízlés szerint fűszerezzük.
  2. A paprikákat megmossuk, kivágjuk a csumájukat és az erüket, a masszával megtöltjük őket. Nem kell túl szorosra, mert kirepedhetnek. A kimaradt masszából gombócokat formálunk.
  3. Egy nagyobb lábasba sorakoztatjuk a paprikát és a gombócot, rákanalazzuk a sűrített paradicsomot, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a tölteléket. Sózzuk, enyhén cukrozzuk, és elkezdjük főzni.
  4. Ha megpuhult, 2 evőkanál olajból és 1 evőkanál lisztből zsemleszínű rántást készítünk, és besűrítjük vele a mártást. Csendes tűzön még 20 percig főzzük, majd elzárjuk a tüzet, és tálalhatjuk is friss kenyérrel vagy főtt krumplival.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>> - mandulakonyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss