Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vadrizses-magos töltött paprika

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 8-10 db tölteni való paprika
  • 30 dkg darált hús
  • 8 dkg vad rizs
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1-1 evőkanál szezámmag, lenmag és tökmag
  • bors
  • pirospaprika
  • őrölt köménymag
  • cukor
  • 1 üveg sűrített paradicsom
  • némi olaj
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés

    1. A rizs t kevés olaj on megfuttatjuk, majd ugyanannyi térfogatú ízesített vízben előfőzzük. Ha elfőtte a levét, összekeverjük a darált hússal, a finomra aprított hagymákkal, a magokkal, és ízlés szerint fűszerezzük.
    2. A paprikákat megmossuk, kivágjuk a csumájukat és az erüket, a masszával megtöltjük őket. Nem kell túl szorosra, mert kirepedhetnek. A kimaradt masszából gombócokat formálunk.
    3. Egy nagyobb lábasba sorakoztatjuk a paprikát és a gombócot, rákanalazzuk a sűrített paradicsomot, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a tölteléket. Sózzuk, enyhén cukrozzuk, és elkezdjük főzni.
    4. Ha megpuhult, 2 evőkanál olaj ból és 1 evőkanál lisztből zsemleszínű rántást készítünk, és besűrítjük vele a mártást. Csendes tűzön még 20 percig főzzük, majd elzárjuk a tüzet, és tálalhatjuk is friss kenyérrel vagy főtt krumplival.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>>

mandulakonyha
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin