Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vadnyúlpaprikás

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst és a belsőségeket megmossuk, 2-3 cm-es kockákra vágjuk. Leforrázzuk, szitán lecsepegtetjük.

A szalonnát apró kockára vágva megpirítjuk, a pörcöket félretesszük. A zsíron, az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, a húst, kevés sót, és néhány percig pirítjuk. Hozzáadjuk a bort, fedő alatt, saját levében nagyon lassú tűzön puhára pároljuk. (Szükség esetén kevés vízzel pótolhatjuk.)

Ha majdnem puha, hozzáadjuk a magjától megtisztított, felkarikázott zöldpaprikákat és paradicsomot. Zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a szalonnapörcöt és a tejfölt, hogy a szaftja finom, pecsenyelészerű, de ne sűrű legyen. Szükség szerint tehetünk még bele sót.

Köretként vajas galuskát kínálunk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss