Keress receptre vagy hozzávalóra

Vadnyúlpaprikás

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 db vadnyúl gerinc nélkül (kb. 1-1,5 kg)
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 2 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 pohár tejföl
  • 1 dl börösbor
  • só ízlés szerint

Elkészítés

    Elkészítés: A húst és a belsőségeket megmossuk, 2-3 cm-es kockákra vágjuk. Leforrázzuk, szitán lecsepegtetjük.

    A szalonnát apró kockára vágva megpirítjuk, a pörcöket félretesszük. A zsíron, az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, a húst, kevés sót, és néhány percig pirítjuk. Hozzáadjuk a bort, fedő alatt, saját levében nagyon lassú tűzön puhára pároljuk. (Szükség esetén kevés vízzel pótolhatjuk.)

    Ha majdnem puha, hozzáadjuk a magjától megtisztított, felkarikázott zöldpaprikákat és paradicsomot. Zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a szalonnapörcöt és a tejfölt, hogy a szaftja finom, pecsenyelészerű, de ne sűrű legyen. Szükség szerint tehetünk még bele sót.

    Köretként vajas galuskát kínálunk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin