Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vadnyúl pörkölt

MME MME
75 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A nyulat apróra feldaraboljuk és megmossuk. Egy nagyobb méretű fazéknyi vízhez 2-3 babérlevelet, 10-15 szemes borsot, pici köménymagot, kevés sót teszünk. Ebbe a lébe helyezzük a feldarabolt nyulat, és felforraljuk. Forrástól számítva 5 percig abáljuk (főzzük), majd leszűrjük és leöblítjük.

Egy lábasban vagy kisebb bográcsban a felkockázott szalonnát kicsit kisütjük, majd hozzátesszük a felaprított vöröshagymát, és világosra sütjük. Rátesszük a színes paprikát, a vágott fokhagymát, majd a húsdarabokat. Sózzuk, kicsit borsozzuk, beletesszük a csöves paprikát, és felengedjük annyi vízzel, hogy jól ellepje a húsokat. Addig főzzük, míg a hús meg nem puhul. Ha kell, a vizet pótoljuk.

Amikor már majdnem kész, öntünk rá 1 dl fehérbort, és még egy kicsit főzzük. Petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss