Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vadkacsa mézeskalácsos töltelékkel és hagymakompóttal

MME MME
120 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 vadkacsa
  • 30 dkg fonott kalács
  • 4 tojás
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • fél mokkáskanál mézeskalács fűszer
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • A hagymakompóthoz:
  • 40 dkg kisebb szemű lilahagyma
  • 4 evőkanál cukor
  • kis darabka fahét
  • 2 szem szegfűszeg
  • 3 dl vörösbor
  • 2 cl balzsamecet

Elkészítés

Elkészítés: A kacsát a hátánál kifilézzük, a csontvázat eltávolítjuk (de nem kötelező), a szártőcsont és az alsócombcsont marad. Sózzuk, borsozzuk.

Felkockázzuk a kalácsot. A tojásokat összekeverjük az olvasztott vajjal és a tejjel, a finomra vágott hagymával és a petrezselyemmel, a kalácshoz öntjük, a mézeskalács fűszert is hozzáadva összeforgatjuk, majd betöltjük a kacsába. Összetűzzük vagy varrjuk, letakarjuk, és 140 fokos sütőben fél órát sütjük. Majd levesszük a takarást, és 160 fokos sütőben egy óra alatt pirosra sütjük.

A kompóthoz a cukrot serpenyőben karamellizáljuk, beledobjuk a fahéjat és a szegfűszeget, felöntjük a borral, beledobjuk a félbevágott lilahagymákat, és kb. fél órát pároljuk. Végül kevés balzsamecetet adunk hozzá.

A töltött kacsát a lilahagymakompóttal tálaljuk. Esetleg krumplipürével és barackkompóttal is kínálhatjuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, Győrfi Viki fotója. További érdekességeket és fotókat a témában a Mesterkurzus blogban találsz! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss