Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaddisznósült

MME MME
2.4/5
120 perc
mester
költséges
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A hagymát meghámozzuk, karikákra vágjuk. Az ecetet felforraljuk, és beletesszük a hagymát, a majoránnát, a kakukkfüvet, szétnyomkodva a borókabogyót, a rozmaringot. A húst megmossuk, a páclébe fektetjük, és 2 napig lefedve a hűtőben érleljük.
Elkészítés: A római tálat hideg vízbe kb. 20 percre beáztatjuk. A húst kivesszük a pácléből, a római tálba fektetjük. A páclevet leszűrjük, egyharmadával meglocsoljuk a húst. A római tálat lefedjük, betesszük a hideg sütőbe, és 200 fokon (gázsütő 3. fokozat) 2 órát sütjük. Közben 40 percenként meglocsoljuk a maradék páclével. Leszűrjük a pecsenyelevet, belekeverjük a tejszínt, sóval, borssal ízesítjük. Az almát megmossuk, húsát finomra lereszeljük, megcsepegtetjük a citromlével, elkeverjük a zsemlemorzsával és a pálinkával. A húst az almapéppel, a szósszal tálaljuk. Kínálhatunk hozzá párolt vöröskáposztát és zsemlegombócot

Megjegyzés

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: három nap múlva
1 adag: 2211 kJ/528 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss