Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Vaddisznósült

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Vaddisznósült

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 61
  • Elküldve: 48

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej hagyma
  • 1,5 dl vörösbor ecet
  • 1 mokkáskanál szárított majoránna
  • 1 mokkáskanál szárított kakukkfű
  • 5 borókabogyó
  • 1 mokkáskanál szárított rozmaring
  • 1 kg vaddisznócomb
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 savanykás alma
  • 1 evőkanál citrom
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3 cl pálinka

Elkészítés:

A hagymát meghámozzuk, karikákra vágjuk. Az ecetet felforraljuk, és beletesszük a hagymát, a majoránnát, a kakukkfüvet, szétnyomkodva a borókabogyót, a rozmaringot. A húst megmossuk, a páclébe fektetjük, és 2 napig lefedve a hűtőben érleljük.
A római tálat hideg vízbe kb. 20 percre beáztatjuk. A húst kivesszük a pácléből, a római tálba fektetjük. A páclevet leszűrjük, egyharmadával meglocsoljuk a húst. A római tálat lefedjük, betesszük a hideg sütőbe, és 200 fokon (gázsütő 3. fokozat) 2 órát sütjük. Közben 40 percenként meglocsoljuk a maradék páclével. Leszűrjük a pecsenyelevet, belekeverjük a tejszínt, sóval, borssal ízesítjük. Az almát megmossuk, húsát finomra lereszeljük, megcsepegtetjük a citromlével, elkeverjük a zsemlemorzsával és a pálinkával. A húst az almapéppel, a szósszal tálaljuk. Kínálhatunk hozzá párolt vöröskáposztát és zsemlegombócot

Megjegyzés:

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: három nap múlva
1 adag: 2211 kJ/528 kcal

Ajánlott receptek



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Kipróbált mustáros receptek
Egy egyszerű sült húson "csavarni egyet" legegyszerűbben némi mustáros páccal/mázzal/bundával/kéreggel lehet. Ilyen rafináltan egyszerű csavarokból álljon most itt egy csokorra való!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Házi diós csiga Házi diós csiga
Házi hamburger egyszerűen Házi hamburger egyszerűen
Csokoládés medvetalp Csokoládés medvetalp
Szerb csevapcsicsa Szerb csevapcsicsa
Török töltött padlizsán Török töltött padlizsán
Joghurtos málnafagylalt mézzel Joghurtos málnafagylalt mézzel
Tejszínes vaníliafagyi nyírfacukorral Tejszínes vaníliafagyi nyírfacukorral
Duplahagymás mustáros marha Duplahagymás mustáros marha
Töltött sárgadinnye citromsörbettel Töltött sárgadinnye citromsörbettel
Pulykacomb velesült paprikával Pulykacomb velesült paprikával
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125451_reflux_.jpg Vigyázz, súlyos betegség lehet a vége! 7 tipp gyomorégés ellen

Népbetegségnek számít, az érintettek mégsem veszik komolyan a tüneteket. Pedig a gyomorégés komoly bajt is jelezhet!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125449_cukormenetes_torta_.jpg Íme az ország legjobb cukormentes tortája

Idén először női versenyző, Vaslóczki Orsolya „Barackos buboréktortája” nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125447_csillagjegy_.jpg Diétázz könnyebben a csillagjegyed szerint!

Horoszkópod az étkezési szokásaidat és ezáltal a fogyókúrád eredményességét is befolyásolja. Íme, néhány hasznos tanács!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125445_sutes_.jpg 3 konyhai alaptrükk kezdő háziasszonyoknak

A következő konyhai fortélyok elsőre sokak számára „ijesztőnek” tűnhetnek, némi gyakorlással azonban rutinosan…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125439_rahel_110.jpg Egészséges finomságok, amikért bolondulnak a gyerekek

A nyár kicsit döcögősen indult. Minden szempontól. Aztán úgy is folytatódott – de addigra már megszoktuk. Végül mégis…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125431_hutotakaritas_.jpg 5 kérdés és válasz a hűtőtakarításról

A frizsider tisztán tartása nem egyszerű feladat – tippjeinkkel most ebben segítünk!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125429_scone_.jpg A 3 legjobb angol desszert, melyeket el kell készítened!

Ezekkel a különleges csemegékkel egyre gyakrabban találkozhatsz itthon is, ideje hát összebarátkoznod velük!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125425_boros_trukk_.jpg 5 menő boros trükk, amiket mindenképp ismerned kell - videó!

Nem elég hideg a bor, de már megérkeztek a vendégek? Elbénáztad a bornyitást, és parafadarabok estek a palackba? Íme 5 szuper…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept