Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vaddisznósült sütőtökös rizottóval

default user icon

Hozzávalók

  • 70 dkg vaddisznócomb
  • frissen őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ág friss rozmaring
  • 15 dkg bacon (szeletelve)
  • A körethez:
  • 25 dkg sütőtök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 15 dkg rizottórizs
  • 100 ml fehérbor (száraz)
  • 400 ml zöldségleves-alaplé
  • frissen őrölt bors
  • oregánó (morzsolt)
  • 3 dkg vaj

Elkészítés

    1.  húst megtisztítjuk, majd bedörzsöljük sóval és borssal. A meghámozott fokhagymát felcsíkozzuk, aztán megtűzdeljük vele a húst. A rozmaring lecsipkedett leveleit is a húsba dörzsöljük, majd az egészet becsomagoljuk a baconszeletekbe. Tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben, alufóliával lefedve, 20-25 percig sütjük. Utána fólia nélkül további 45-50 percig.
    2. Közben meghámozzuk a sütőtököt, kimagozzuk, felkockázzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és megfonnyasztjuk a felforrósított olajon. Hozzáadjuk a leöblített rizst, és üvegesre pirítjuk. Ezután felöntjük a borral, aztán felforraljuk. Ha ez megtörtént, mérsékeljük a hőt, majd kis adagokban a rizshez adjuk az alaplevet. Közben mindig megvárjuk, míg az előző adagot felszívja. Félidőben hozzáadjuk a tököt is, és kevergetve az egészet puhára főzzük. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük egy kevés oregánóval, és hozzákeverjük a vajat. A rizottót a vékonyra szelt vaddisznósülttel tálaljuk.

    WHISKY-S VADDISZNÓRAGU >>> 

    VADDISZNÓPÖRKÖLT BOGRÁCSBAN >>> 

    TÁRKONYOS RAGULEVES VADDISZNÓBÓL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin