Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vaddisznósült meggymártással

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg vaddisznógerinc
  • 10 dkg bacon
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 dl vörösbor
  • 1 dl olaj
  • bors
  • majoranna
  • 50 dkg meggy
  • 1 kanál keményítő
  • 1 kanál cukor

Elkészítés

    Elkészítés: A vadhúst 2 napig aztatom páclében, majd tepsibe teszem, fokhagymával tűzdelem, fűszerezem, baconnel betakarom, aláöntöm a bort, olajat, némi vizet, s fólia alatt közepes lángon 2 órát sütöm.

    Közben felfőzöm a meggyet a cukorral, a végén hozzáadom a keményítőt.

    A hús némi szikkadás után szeletelem, krumplipürével és a meggymártással tálalom csinosan.

Megjegyzés

Őzzel vagy szarvassal is nagyon finom. A meggyhez keverhetek tejszínt is. Száraz vörösbor vagy rozé illik hozzá.

pepe55
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin