A húst a főzés előtti nap alaposan megmossuk, szárazra töröljük és kockára vágjuk. Bepácoljuk olajban a zöld- és őrölt fűszerekkel, és lefedve a hűtőben pihentetjük minimum egy éjszakát.
A hagymát, a fokhagymát durvára aprítjuk, a szalonnát és a zöldségeket feldaraboljuk. Egy lábasban egy kevés zsíron megpirítjuk a szalonnát, és megdinszteljük a hagymát. Rátesszük a húst, és amikor kifehéredett, megszórjuk paprikával, öntünk rá vizet, és beletesszük a többi fűszert is. Amikor a hús már félig puha, beleöntjük a vörösbort, és facsarunk bele citromlevet.
Közben a krumplit összetörjük, összekeverjük a liszttel és a tojással, kicsit meggyúrjuk, majd gnocchikat formázunk belüle. Pihentetés után forró vízben megfőzzük, majd egy kevés forró zsírban megforgatjuk.
Tálaláskor szedünk a tányérra gnocchit, mellé pörköltet. Kanalazunk rá tejfölt, teszünk rá egy csilit, mellé uborkát.