Elkészítés: A vaddisznókarajt felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, és forró olajon kérgesre sütjük. Megszórjuk borókabogyóval, és ezt is egy kicsit megpirítjuk. Ezután a húst meglocsoljuk mézzel és 2 deci száraz vörösborral. Előmelegített, 190 fokos sütőbe tesszük a húst, és 15-25 perc alatt megsütjük.
Egy serpenyőben karamellizáljuk a barnacukrot, erre tesszük az áfonyát, majd felöntjük a kevés húsalaplével és 1 deci vörösborral. Miután a lé felforrt, hozzáadjuk a pirított törökmogyorót, és további 10 percig főzzük, amíg a lé nagy része elfő. Ezután 5 deka vajjal beforraljuk a mártást.
Köretként héjában grillezett burgonyát adhatunk, végül az egészet meglocsoljuk az áfonyás mártással.
Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre