Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaddisznó pörkölt

MME MME
4 4.6/5
90 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és kiolvasztjuk (ha elég zsír jön ki belőle, nem kell pótolni). Beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, 2 babérlevelet, zöldpaprikát, és jól összekeverve fonnyasztjuk, rászórjuk a piros fűszerpaprikát, sót, borsot, 1-2 dl vörösborral felengedjük, ezzel egy picit felfőzzük, és belekeverjük a felkockázott vaddisznót. Ha nem eléggé lepi el a lé, akkor még töltünk hozzá bort, és fedő alatt jó puhára főzzük. Ha a lé nagyon elpárolog, újra fel kell önteni borral.

Megjegyzés

Rendkívül finom! Köretnek rizst vagy sültkrumplit, mellé Kékfrankost ajánlok. Nálunk kedvenc étel. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss