Vaddisznó pörkölt

default user icon
4 4.6/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1,5 kg vaddisznó ragu
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 nagy fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 friss édespaprika
  • bors
  • 2 babérlevél
  • 3-4 dl Kékfrankos

Elkészítés

    Elkészítés: A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és kiolvasztjuk (ha elég zsír jön ki belőle, nem kell pótolni). Beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, 2 babérlevelet, zöldpaprikát, és jól összekeverve fonnyasztjuk, rászórjuk a piros fűszerpaprikát, sót, borsot, 1-2 dl vörösborral felengedjük, ezzel egy picit felfőzzük, és belekeverjük a felkockázott vaddisznót. Ha nem eléggé lepi el a lé, akkor még töltünk hozzá bort, és fedő alatt jó puhára főzzük. Ha a lé nagyon elpárolog, újra fel kell önteni borral.

Megjegyzés

Rendkívül finom! Köretnek rizst vagy sültkrumplit, mellé Kékfrankost ajánlok. Nálunk kedvenc étel.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Gelencsér Gábor 7 évvel ezelőtt
Gyurihoz és eleinkhez csatlakozva, én is a \"pörköltalapra\" esküszöm! A vörös bor stimmel, de csak az utolsó percekben, hogy a zamata megmaradjon, és a \"sava\" ne keményítse vissza a húst.
Gyuri LP 7 évvel ezelőtt
Biztos jó, de mitől pörkölt, ha lébe szórom a húst? valahol elveszik a lényeg, hisz a pörkölt szóban benne van, h a húst lepörkölöm. Ugye, h bezáródjanak a rostok és stb, stb...
Horváth Teréz 7 évvel ezelőtt
bográcsban készítettük el és isteni!!!
8 évvel ezelőtt
Kipróbáltam, nagy sikere volt.

Hasonló Receptek

Magazin