Elkészítés: A fazék aljára 1-2 marhacsontot (de nem velőset) teszek. Ráhelyezem a feldarabolt fácánt, és felengedem vízzel. Lassan húslevest főzök belőle. Sóval, borssal, borókabogyóval ízesítem.
A főzés utolsó harmadában adom hozzá a zöldségeket, és lehetőség szerint trombitagombát főzök bele. Ha nincs erdei gombám, megteszi 2-3 szem bolti csiperke is.
Amikor a hús megfőtt, leszűröm a levest. A húsokat lefejtem a csontról, amennyire tudom, és kétszer ledarálom.
Rántást készítek, amit a húslevessel öntök fel. Ebbe teszem a darált húst.
A végén apróra vágott petrezselymet hintek rá, és pici pirított zsemlekockát tálalok mellé.
A leszűrt zöldségeket nem szoktam feltálalni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre