Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vadasmártás sertéscombbal

default user icon

Hozzávalók

  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1/2 fej zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • étolaj
  • 500 g sertéscomb
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 2 db babérlevél
  • citromhéj
  • 1,5 ek mustár
  • 2 dl tejföl
  • pár csepp citromlé
  • 2 ek nádcukor
  • köretnek tészta

Elkészítés

    1. A répákat, zellert, a vöröshagymát, a fokhagymát megpucoljuk, és mindent felaprítunk nagyobb kockákra. Egy nagyobb lábasban, forró olajon körbepirítjuk az egész húst, majd félretesszük.
    2. A visszamaradt zsiradékon lepirítjuk a zöldségeket, hozzáöntünk egy pici fehérbort, hogy leoldja a húsról lepirult részeket. Fűszerezzük sóval, borssal, babérlevéllel és citromhéjjal. Ismét jól lepirítjuk. Ezután a lepirított husit visszahelyezzük a lábasba, felöntjük annyi vízzel vagy alaplével, hogy a husit éppen ellepje és készre főzzük kb. egy óra alatt.
    3. Ha kész, a husit félretesszük, a zöldségeket leturmixoljuk (előtte vegyük ki a babérlevelet). Ezután ízesítjük tovább a mártást: belekeverjük a mustárral kikevert tejföl t, pár csepp citromlevet és kevés cukrot. Ha szükséges, még sózzuk is. Köretnek zsemlegombócot vagy tésztát adhatunk mellé.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN!>>> 

     

    VADAS ZSEMLEGOMBÓCCAL>>>

    BACONBE TEKERT SERTÉSSÜLT VADAS MÁRTÁSBAN>>> 

    MARHAVADAS SPAGETTIVEL>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek