Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vadasmarha egyszerűen

5/5

Hozzávalók

  • 80 dkg fehérpecsenye (vagy felsál)
  • bors (fekete, őrölt)
  • olaj
  • 60 dkg zöldség (vegyesen, felkarikázva)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 dl fehérbor (száraz)
  • 1 ek liszt
  • 2 dl tejföl (+ a húsra)
  • 1 ek cukor
  • 1 ek mustár
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 ek borecet
  • A krumpligombóchoz:
  • 80 dkg burgonya (főve, áttörve)
  • 25 dkg liszt
  • 1 db tojássárgája
  • diónyi zsír
  • bors

Elkészítés

    1. A húst felszeleteljük, a szeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalukon, 2-3 evőkanál olaj on hirtelen elősütjük 1-1 perc alatt.
    2. A hússzeleteket kiemeljük, a visszamaradt olaj ban a zöldségeket is megpirítjuk (kb. 5 perc), majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, és kicsit lepirítjuk. Az elősütött húsokat rátesszük a zöldségágyra, rádobjuk a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a fehérbort, valamint 1 dl vizet. Saját levében, fedő alatt, lassan pároljuk bő 1 óra hosszat. Ha kell, vízzel pótoljuk az elpárolgott levet. 
    3. A megpuhult húsokat és a babért kiszedjük, a zöldségeket merülőmixerrel összeaprítjuk, a liszttel és a tejföllel behabarjuk a mártást. Cukorral, mustárral, tejföllel, citromlével, borecettel ízesítjük, a hússzeleteket visszahelyezzük a mártásba, és lassan jól átforraljuk.
    4. A krumpligombóchoz az alapanyagokat összedolgozom, majd a masszából dió nagyságú gombócokat formázunk, lobogó sós vízbe dobjuk, amikor feljönnek a víz tetejére, tálba szedjük, kevés olaj jal meglocsoljuk, hogy ne ragadjanak össze.

    Vadasmártás sertéscombbal >>> 

    VADAS >>> 

    vörösboros hamis vadas mártás >>> 

Megjegyzés

Többféle receptet kipróbáltam már, ezt a módszert egy újságban olvastam régebben, azóta nekem ez jön be a legjobban, mivel eddig ez a leggyorsabb.

gaby53
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin