Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus vadas

65 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej
  • Mustár

Elkészítés

  1. A klasszikus vadas elkészítéséhez a hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalukat egy kevés olajon elősütjük, és kiszedjük.
  2. A visszamaradt olajon megpároljuk a felkarikázott répát és fehérrépát, majd 1 perc után hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott hagymákat is.
  3. Felöntjük kb. 2 liter vízzel, beledobjuk a babérleveleket, a borsot, sóval ízesítjük, és visszatesszük a húst, és együtt főzzük kb. 30-35 percet.
  4. Ekkor kiszedjük a húst, kidobjuk a babérlevelet, majd visszamaradt zöldséges levest botmixerrel pürésítjük.
  5. A tejfölt a liszttel összekeverjük, majd a forró levesből hozzámerünk egy kanálnyit, elkeverjük, és a forró levesbe öntjük, vagyis behabarjuk.
  6. Ízlés szerint még ecettel, mustárral, sóval, cukorral ízesítjük, majd a tűzhelyre visszatéve összeforraljuk.
  7. A hússzeleteket vissztesszük a mártásba, és spagettivel tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss