Vadas

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 6 (nem vékony) szelet comb
  • kevés olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • mustár
  • kristálycukor
  • 2 babérlevél
  • 4 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 2 dl tejföl
  • liszt
  • ecet

Elkészítés

    Elkészítés: A hússzeleteknek mindkét oldalát kevés olajon átsütöm, majd kiszedem. Megpárolom a visszamaradt olajon az apróra vágott vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, a lereszelt sárgarépát és az egészben hagyott fehérrépát. Felöntöm kb. 1 liter vízzel, beledobom a babérleveleket, a borsot, sóval, cukorral és mustárral ízesítem, és visszateszem a húst. Együtt főzöm kb. 1 óráig.

    Ekkor kiszedem a húst, kidobom a fehérrépát és a babérlevelet, majd merülőmixerrel pürésítem. A lisztes tejföllel behabarom, ízlés szerint még ecettel, sóval, cukorral ízesítem (ha szükséges), összeforralom, visszateszem a húst, és kifőtt spagettivel tálalom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin