Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vadas sertésből

5/5

Hozzávalók

  • 1 kg sertéslapocka vagy -comb (dió része)
  • 2 db sárgarépa (5 dkg)
  • 2 db fehérrépa (5 dkg)
  • 2 közepes fej vöröshagyma (szeletelve)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kisebb szelet karalábé
  • kisebb szelet zeller
  • 0,5 dl olaj
  • őrölt feketebors
  • 2 db babérlevél
  • 1 ek liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek mustár
  • 2 ek cukor
  • 1/2 citrom leve
  • A zsemlegombóchoz:
  • 4 ek liszt
  • 2 db tojás
  • 1/2 fej pirított hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 db zsemle
  • 4 ek olaj
  • őrölt feketebors

Elkészítés

    1. A húst szeletekre vágjuk, sózzuk-borsozzuk. Mindkét oldalát elősütjük, majd felengedjük 0,5 liter vízzel. Bezöldségezzük, és beletesszük a babérlevelet is. Amikor megfőtt, kivesszük a húst és a babért, a zöldségeket botmixerrel összeturmixoljuk.
    2. A cukrot karamellizáljuk, beleöntünk a meleg levet, majd a zöldségpépet. Összeforraljuk, ízesítjük mustárral, utána behabarjuk a tejföllel elkevert liszttel. 3 percig forraljuk, a citromot csak a végén rakjuk bele. 
    3. A zsemlegombóchoz szokásos módon nokedlit keverünk, amibe beletesszük a pirított zsemlekockákat és egy kis olaj ban megpárolt vöröshagymát. Szórunk bele egy kis petrezselymet, és forró vízben kifőzzük a kanállal szaggatott gombócokat.

    VADAS KRUMPLIGOMBÓCCAL 

    VÖRÖSBOROS HAMIS VADAS MÁRTÁS 

    15 MAGYAROS KAJA, AMI NÉLKÜL NEM TUDNÁNK ÉLNI! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin