Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vadas pulykából

90 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A húst sózzuk, borsozzuk, és kevés forró olajon megpirítjuk, majd egy tányérba kiszedjük, félretesszük.

A visszamaradt olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a babérlevelet, valamint a répakarikákat is. Kicsit összepirítjuk, majd annyi vízzel öntjük fel, ami ellepi. Visszatesszük a hússzeleteket, ha kell, vizet öntünk még rá, és közepes lángon fedő alatt puhára pároljuk.

Amikor már minden finom puha, kiszedjük a húst és a babérleveleket. A fazék tartalmát botmixerrel pürésítjük, és jöhet az ízesítés: cukor - mustár - citromlé. Ki ahogy szereti, annyit tegyen bele. Szükség szerint még sózzuk, majd kevés tejföllel behabarjuk a mártást, végül visszatesszük a húst is.

Aki szereti, zsemlegombóccal is eheti, én tésztapárti vagyok. :) Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

Ma sikerült olyan recepteket összeválogatnom és elkészítenem, melyeket vagy nagyon rég ettem, vagy eddig még nem készítettem, de felkeltette az érdeklődésemet. A vadas az előbbi kategóriába tartozik, nem is emlékszem, mikor ettem utoljára. Mivel a fagyasztóban volt még egy szép darab pulykamell és minden egyéb is, csak a zöldségeshez kellett elugrani répákért. - Mivanitthon

Ezek is érdekelhetnek

Friss