Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Vadas nyúl zsemlegombóccal

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Vadas nyúl zsemlegombóccal

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 206
  • Elküldve: 26

Hozzávalók:

  • 1 kg nyúlcomb
  • 1 dl Vénusz olaj
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db zeller
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 3 dl tejföl
  • 20 dkg liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 db citrom
  • 2 db zsemle
  • 2 tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • babérlevél
  • őrölt bors
  • kakukkfű
  • paradicsom a díszítéshez

Elkészítés:

A zsemléket felkockázzuk, és egy tepsiben aranybarnára pirítjuk.

Olajban megkaramellizáljuk a cukrot. Közben feldaraboljuk a hagymát, a sárgarépát, a gyökeret, és a zellert.

A nyúlcombot befűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, és egy serpenyőben elősütjük.

A karamellben megpirítjuk a zöldségeket, majd hozzáadjuk az elősütött nyúlcombot, 1-2 babérlevelet, és vízzel felöntjük. Lassú tűzön főzzük.

A rotyogó fazékból kiemeljük a megfőtt húst, és félretesszük. Kivesszük a babérlevelet is, a levest pedig összemixeljük, és tovább főzzük.

Felteszünk vizet forrni. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját fűszerezzük sóval, borssal. Lisztet, apróra vágott petrezselymet és kevés vizet adunk hozzá, majd összedolgozzuk a pirított zsemlekockákkal. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a masszához keverjük. Gombócokat gyúrunk a zsemlemasszából, és forrásban lévő vízbe dobjuk.

A vadasmártásba mustárt teszünk, és meglocsoljuk fehérborral. Összeforraljuk, majd lisztből, tejfölből, és egy kevés vízből készített habarással sűrítjük. Pár csepp citromlével pikánssá tesszük.

Serpenyőben nagyon kevés olajat hevítünk, és a kifőtt zsemlegombócokat megpirítjuk.

Tálaláskor a húst bevonjuk a mártással, és a gombócokat melléhelyezzük.

Megjegyzés:

A receptet Sziszka72 küldte. Köszönjük!



sziszka72 receptjeiből:
Ribizlis-joghurtos szelet
Tárkonyos-tejszínes zúzaleves burgonyagaluskával
Kókuszos keksztekercs II.
Joghurtos almatorta
Hajtogatott sajtos pogácsa II.
Joghurtos epertorta II.
Krémes mézes
Sonkába göngyölt csirkemellfilé fehérboros zöldségraguval
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2014. augusztus 6. (szerda) 18:47
    Nagyon jó a recept. Kezdőkén készítettem el és nagyon finom lett. Gratulálok hozzá:)
Receptválogatás
Pudingos desszertcsodák
Önmagában is isteni egy krémes puding, de desszerteket is feldobhatunk vele. A sütiket is tölthetjük, színesíthetjük pudinggal!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Csirkepörkölt galuskával Csirkepörkölt galuskával
Citromvarázs III. Citromvarázs III.
Amerikai palacsinta XI. Amerikai palacsinta XI.
Rántott csirkemell chips-bundában Rántott csirkemell chips-bundában
Marokkói paradicsomleves fűszeres húsgombócokkal Marokkói paradicsomleves fűszeres húsgombócokkal
Padlizsános tésztatorta Padlizsános tésztatorta
Fűszeres cukkinikenyér Fűszeres cukkinikenyér
Datolyás turmix Datolyás turmix
Samosa Samosa
Palacsinta (alaprecept) VI. Palacsinta (alaprecept) VI.
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122606_gasztro-110.jpg Szeptemberi gasztroprogramok

Az ősz ezernyi programmal várja a nyaralásból visszatérőket. Az ország számos pontján tartanak szüreti fesztiválokat, lesz…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122624_kakaos-csiga-110.jpg Gyerekkori kedvencek

Említettem a múlt héten, hogy a párom édesanyja nálunk vendégeskedett közel két hétig. Ez időre sokszor átvette a stafétabotot a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122613_marinalt-gomba-110.jpg Marinált barnacsiperke friss oregánóval

A friss csiperke, legyen barna vagy fehér, egyaránt remek alapanyag! Szívesen készítek belőle finomságokat, és talán az is igaz,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122574_koriander-110.jpg Koriander, a különleges

A koriander, amelynek gyökerét, termését, valamint friss, üde zöld leveleit egyaránt hosszú ideje fogyasztja az emberiség a világ…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117514_salsa-110.jpg Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz

Az ősi gyökerekkel bíró salsa és a paradicsomot Európával elfogadtató sugo talán a legékesebb bizonyítéka annak, hogy milyen…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122567_csirkemajas-taska-110.jpg Mandula konyhai kalandjai

Mindenek előtt szeretnék bemutatkozni. 22 éves egyetemista lány vagyok, a fővárosban tanulok és élek immár 4 éve. Gyerekkoromat…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122619_kkk-cimlap-110.jpg Megjelent a Kiskegyed Konyhája szeptemberi száma

Szeretjük a Kiskegyed Konyháját. Sok-sok recept (a Mindmegettén is megtalálhatóak a régebbi számok receptjei!), kulináris…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122550_aegon-110.jpg Mennyibe kerül a gyerek?

A nőgyógyászra a pénzt eltetted? Anyukádék meg tudják venni a babaágyat? Kapunk kölcsön bébi monitort?... és megannyi hasonló…

Napi tipp
A túró nagyon sokoldalúan felhasználható alapanyag, a gyors szendvicskrémek kedvelt alapanyaga, és rengeteg jobbnál-jobb desszert fontos eleme. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept