Vadas nyúl zsemlegombóccal

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg nyúlcomb
  • 1 dl olaj
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db zeller
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 3 dl tejföl
  • 20 dkg liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 db citrom
  • 2 db zsemle
  • 2 tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • babérlevél
  • őrölt bors
  • kakukkfű
  • paradicsom a díszítéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A zsemléket felkockázzuk, és egy tepsiben aranybarnára pirítjuk.

    Olajban megkaramellizáljuk a cukrot. Közben feldaraboljuk a hagymát, a sárgarépát, a gyökeret, és a zellert.

    A nyúlcombot befűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, és egy serpenyőben elősütjük.

    A karamellben megpirítjuk a zöldségeket, majd hozzáadjuk az elősütött nyúlcombot, 1-2 babérlevelet, és vízzel felöntjük. Lassú tűzön főzzük.

    A rotyogó fazékból kiemeljük a megfőtt húst, és félretesszük. Kivesszük a babérlevelet is, a levest pedig összemixeljük, és tovább főzzük.

    Felteszünk vizet forrni. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját fűszerezzük sóval, borssal. Lisztet, apróra vágott petrezselymet és kevés vizet adunk hozzá, majd összedolgozzuk a pirított zsemlekockákkal. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a masszához keverjük. Gombócokat gyúrunk a zsemlemasszából, és forrásban lévő vízbe dobjuk.

    A vadasmártásba mustárt teszünk, és meglocsoljuk fehérborral. Összeforraljuk, majd lisztből, tejfölből, és egy kevés vízből készített habarással sűrítjük. Pár csepp citromlével pikánssá tesszük.

    Serpenyőben nagyon kevés olajat hevítünk, és a kifőtt zsemlegombócokat megpirítjuk.

    Tálaláskor a húst bevonjuk a mártással, és a gombócokat melléhelyezzük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Balogh Balázs 2 évvel ezelőtt
Nagyon jó a recept. Kezdőkén készítettem el és nagyon finom lett. Gratulálok hozzá:)
Németh Gyuláné 6 évvel ezelőtt
Nekem nagyon szimpi!!! Hasonlóképpen készítem, a család kedvence !!!

Hasonló Receptek

Magazin