Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Vadas nyúl zsemlegombóccal

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Vadas nyúl zsemlegombóccal

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 206
  • Elküldve: 26

Hozzávalók:

  • 1 kg nyúlcomb
  • 1 dl Vénusz olaj
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db zeller
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 3 dl tejföl
  • 20 dkg liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 db citrom
  • 2 db zsemle
  • 2 tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • babérlevél
  • őrölt bors
  • kakukkfű
  • paradicsom a díszítéshez

Elkészítés:

A zsemléket felkockázzuk, és egy tepsiben aranybarnára pirítjuk.

Olajban megkaramellizáljuk a cukrot. Közben feldaraboljuk a hagymát, a sárgarépát, a gyökeret, és a zellert.

A nyúlcombot befűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, és egy serpenyőben elősütjük.

A karamellben megpirítjuk a zöldségeket, majd hozzáadjuk az elősütött nyúlcombot, 1-2 babérlevelet, és vízzel felöntjük. Lassú tűzön főzzük.

A rotyogó fazékból kiemeljük a megfőtt húst, és félretesszük. Kivesszük a babérlevelet is, a levest pedig összemixeljük, és tovább főzzük.

Felteszünk vizet forrni. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját fűszerezzük sóval, borssal. Lisztet, apróra vágott petrezselymet és kevés vizet adunk hozzá, majd összedolgozzuk a pirított zsemlekockákkal. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a masszához keverjük. Gombócokat gyúrunk a zsemlemasszából, és forrásban lévő vízbe dobjuk.

A vadasmártásba mustárt teszünk, és meglocsoljuk fehérborral. Összeforraljuk, majd lisztből, tejfölből, és egy kevés vízből készített habarással sűrítjük. Pár csepp citromlével pikánssá tesszük.

Serpenyőben nagyon kevés olajat hevítünk, és a kifőtt zsemlegombócokat megpirítjuk.

Tálaláskor a húst bevonjuk a mártással, és a gombócokat melléhelyezzük.

Megjegyzés:

A receptet Sziszka72 küldte. Köszönjük!



sziszka72 receptjeiből:
Ribizlis-joghurtos szelet
Tárkonyos-tejszínes zúzaleves burgonyagaluskával
Kókuszos keksztekercs II.
Joghurtos almatorta
Hajtogatott sajtos pogácsa II.
Joghurtos epertorta II.
Krémes mézes
Sonkába göngyölt csirkemellfilé fehérboros zöldségraguval
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2014. augusztus 6. (szerda) 18:47
    Nagyon jó a recept. Kezdőkén készítettem el és nagyon finom lett. Gratulálok hozzá:)
Receptválogatás
Almatorta arzenál
Az alma olcsó, finom és egészséges, süteménybe, pitébe is kiváló, sőt... Tortának is! Lehet bécsi, elzászi, francia vagy angol, citromos, csokis, pudingos vagy vaníliakrémes!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Méteres kalács VIII. Méteres kalács VIII.
Rántott patisszon édes chiliszósszal Rántott patisszon édes chiliszósszal
Szőlőmagolajos-tökmagos cukkinikrémleves Szőlőmagolajos-tökmagos cukkinikrémleves
Cigánypecsenye rósejbnivel és majonézes kukoricával Cigánypecsenye rósejbnivel és majonézes kukoricával
Arab tejpuding fűszeres kékszőlővel Arab tejpuding fűszeres kékszőlővel
Bécsi túrótorta szilvával Bécsi túrótorta szilvával
Pilótakeksz házilag Pilótakeksz házilag
Békebeli puncs-szelet Békebeli puncs-szelet
Klasszikus kakaós csiga Klasszikus kakaós csiga
Csirkemájas táska Csirkemájas táska
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122681_fuszerkeverek-110.jpg A leghíresebb fűszerkeverékek

A fűszerek használata szinte egyidős a civilizáció történetével. Feltehetően már az őskor végén felfedezték eleink, hogy bizonyos…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122693_chia-110.jpg Chia mag, a szuperélelmiszer

Néhány évvel a quinoa feltűnését követően újabb elfeledett, majd évszázadok után újra megtalált szuperélelmiszer tartja lázban a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122718_almas-zabpelyhes-muffin-110.jpg A kora ősz kincsei és kihívásai

Ismét hosszú leszek, mert meglehetősen eseménydúsnak bizonyult az elmúlt hét, konyhai téren különösen. Szerencsére nem hiába.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/120000/120420_rokagomba-110.jpg Rókagomba, az ínyencek kedvence

A sárga rókagomba, tudományos nevén Cantharellus cibarius, nem ismeretlen az ínyenc konyha rajongói előtt. Nálunk elsősorban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122675_confiture-de-lait-110.jpg Karamellkrém Normandiából

A kulináris ízutazásokban az a legnagyszerűbb, hogy az embernek ki sem kell tennie a lábát a konyhából, mégis különös kalandokban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122701_kortesalata-110.jpg Őszi megújulás

Engem nem szomorít az ősz, és nem támadnak apokaliptikus gondolataim az iskolakezdéstől. Én szeretem. A sárga napsütést, a hosszú…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/107000/107770_aranyg_110.jpg A kelt tészták királynője: az aranygaluska

Ha a hétvégi ebéd keretében egy gulyás vagy - mondjuk - tárkonyos csirkeraguleves után megeszünk egy adag aranygaluskát, biztos,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122629_muszaka-110.jpg Muszaka, a görög kedvenc

A muszaka a görög, török, balkáni vidék egyik kedvelt fogása, amelynek az alapját a padlizsán és a darált bárányhús adja.

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept