Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vadas mártás és zsemlegombóc - Mindmegette Villámverseny

120 perc
rafinált
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A levesben főtt zöldségeket leturmixolom egy kevés levessel. Egy lábosba teszem, adok hozzá mustárt, hozzáteszem a babérleveleket, sózom, borsozom és együtt főzöm 5 percig. Ezután simára keverem a tejfölt, beleöntöm és jól összeforralom.
  2. A zsemlegombóchoz a zsömléket kockára vágom, sütőben aranybarnára pirítom.
  3. A hagymát kockára vágva a zsíron megpirítom, hozzáteszem az aprított petrezselyemzöldet, majd a zsömléhez keverem.
  4. A lisztből, tojásból és vízből tésztát keverek, összekeverem a hagymás, petrezselymes zsömlekockákkal, sózom, borsozom.
  5. Vizes kézzel gombócokat formálok, bő sós vízben kifőzöm. Ha készítünk hozzá húst, a mártást ráteszem, a gombócokat mellé teszem és együtt tálalom.

Ezek is érdekelhetnek