Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vadas mártás és zsemlegombóc - Mindmegette Villámverseny

Hozzávalók

  • 3 darab babérlevél
  • 1 kk mustár
  • 1 kevés só
  • 1 kevés bors
  • 2 dl tejföl
  • 1 kevés leves
  • 2 darab zsömle
  • 2 darab tojás
  • 10 dkg liszt
  • 1 kevés víz
  • 1 fej hagyma (kisebb)
  • 1 ek zsír
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés

    1. A levesben főtt zöldségeket leturmixolom egy kevés levessel. Egy lábosba teszem, adok hozzá mustárt, hozzáteszem a babérleveleket, sózom, borsozom és együtt főzöm 5 percig. Ezután simára keverem a tejfölt, beleöntöm és jól összeforralom.
    2. A zsemlegombóchoz a zsömléket kockára vágom, sütőben aranybarnára pirítom.
    3. A hagymát kockára vágva a zsíron megpirítom, hozzáteszem az aprított petrezselyemzöldet, majd a zsömléhez keverem.
    4. A lisztből, tojásból és vízből tésztát keverek, összekeverem a hagymás, petrezselymes zsömlekockákkal, sózom, borsozom.
    5. Vizes kézzel gombócokat formálok, bő sós vízben kifőzöm. Ha készítünk hozzá húst, a mártást ráteszem, a gombócokat mellé teszem és együtt tálalom.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin