A levesben főtt zöldségeket leturmixolom egy kevés levessel. Egy lábosba teszem, adok hozzá mustárt, hozzáteszem a babérleveleket, sózom, borsozom és együtt főzöm 5 percig. Ezután simára keverem a tejfölt, beleöntöm és jól összeforralom.
A zsemlegombóchoz a zsömléket kockára vágom, sütőben aranybarnára pirítom.
A hagymát kockára vágva a zsíron megpirítom, hozzáteszem az aprított petrezselyemzöldet, majd a zsömléhez keverem.
A lisztből, tojásból és vízből tésztát keverek, összekeverem a hagymás, petrezselymes zsömlekockákkal, sózom, borsozom.
Vizes kézzel gombócokat formálok, bő sós vízben kifőzöm. Ha készítünk hozzá húst, a mártást ráteszem, a gombócokat mellé teszem és együtt tálalom.