Részletes receptkereső »
  •  
  • Bonafarm  
  •  
  •  

RECEPT

« vissza

Vadas knédlivel

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Vadas knédlivel

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 432
  • Elküldve: 61

Hozzávalók:

  • a vadashoz:
  • 80 dkg bélszín vagy felsál
  • 5 dkg szalonna
  • 5 dkg zsír
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 dkg cukor
  • mustár
  • Páclé:
  • 20 dkg sárgarépa
  • petrezselyemgyökér vegyesen
  • egy fej vöröshagyma
  • ecet
  • babérlevél
  • 2 szem borókabogyó
  • néhány szem bors
  • a Kelt gombóchoz (knédli):
  • 40 dkg rétesliszt
  • 2 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • víz

Elkészítés:

Vadas elkészítése:
1.) A húst megtisztítjuk, és a páclével leöntjük. A pácléhez a zöldségeket és a hagymát karikákra vágjuk, egy liter vízben a fűszerekkel és a sóval félpuhára főzzük. Végül ráöntünk 1-2 evőkanál ecetet, és ezt a levet - nyáron hidegen, télen melegen - a húsra öntjük. A húst a páclében hideg helyen 2-3 napig letakarva tartjuk, néha megforgatjuk.
2.) kor a húst 5 dkg vékony csíkokra vágott szalonnával megtűzdeljük, megkenjük zsíradékkal, és sütőben félig megsütjük. Hozzáadjuk a pácléből a zöldségeket ls kevés páclével, lefedve puhára pároljuk, végül zsírjára sütjük.
3.) A húst kivesszük, letakarva meleg helyre tesszük, és elkészítjük a vadas mártást. A lepirult zöldségekhez adunk 2 evőkanál lisztet, azt jól átsütjük, felengedjük a páclével és a mártást pár percig főzzük. Egy deka cukrot barnára pirítunk, vízzel felhígítjuk, és a mártásba öntjük. Ízesítőnek adhatunk még hozzá mustárt, pár csepp ecetet és végül a tejfölt.
4.) A húst 1 cm széles szeletekre vágva hosszában egy tálra fektetjük, és a mártást ráöntjük. Knédlivel tálaljuk.


Knédli elkészítése:
1.) Langyos tejben egy csipet cukorral megkelesztjük az élesztőt, majd beleöntjük a sóval elkevert lisztbe, hozzáadjuk a tojást és annyi vizet, hogy keményebb tésztát kapjunk.
2.) Jól kidolgozzuk, meghintjük liszttel, és meleg helyen megkelesztjük.
3.) Lisztezett deszkán hosszúkás gombócokat formálunk (4 db lesz belőle), és lobogva forró vízben, fedő alatt az egyik oldalukon 10 percig főzzük. Megfordítjuk, és fedő nélkül szintén 10 percig főzzük a gombócokat. Fogvájót szúrunk a tésztába, és ha már nem ragad, a gombócok megfőttek. Szűrőkanállal kiszedjük, felszeleteljük és tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!

morzsalos-mirza receptjeiből:
Sajtos stangli III.
Kacsasült fahéjas almával
Palócgulyás
Zsenge tökfőzelék
Sajtos karfiolkrémleves
Húsos-tojásos lasagne
Pufók amerikai palacsinta
Mézes zserbó VII.
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 8 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2010. április 19. (hétfő) 14:00
    A knédlit én is úgy tudom, hogy gőzben kell elkészíteni. Így is kipróbálom! Azértis! Biztos nem rossz! Sőt....
Receptválogatás
Tejberizs, gyümölcsrizs, felfújt
Tej és rizs az alapja mindhárom desszertnek, egyszerű és kiadós, ízlésünk szerint gazdagítható nem csak belevalókkal, de tálaláskor különféle öntetekkel is!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Fűszeres sütőtökkrémleves répachips-szel Fűszeres sütőtökkrémleves répachips-szel
Kókuszos-csokoládés pohárkrém Kókuszos-csokoládés pohárkrém
Pani Walewska (lengyel sütemény) Pani Walewska (lengyel sütemény)
Brokkolifőzelék egyszerűen Brokkolifőzelék egyszerűen
Durván csokis keksz, amiért érdemes elcsábulni Durván csokis keksz, amiért érdemes elcsábulni
Egyszerű tejfölös krumplifőzelék Egyszerű tejfölös krumplifőzelék
Sajtos roló főzött sajtkrémmel Sajtos roló főzött sajtkrémmel
Virslis-sajtos leveles tészta Virslis-sajtos leveles tészta
Borzas málnadzsemes linzer Borzas málnadzsemes linzer
Sertésragu rizibizivel Sertésragu rizibizivel
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123158_thai-curry-110.jpg Kókusztejes zöldségcurry thai stílusban

A különféle curryk a dél-ázsiai konyhák nagyszerű fogásai. Hideg időben pedig az ember sokszor vágyik valami fűszeres, melengető,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123165_receptverseny-110.jpg Karácsonyi receptverseny!

Advent és karácsony környéke a legizgalmasabb időszak a konyhában. Tervezgetünk, sütünk, kipróbálunk, tesztelünk, hogy az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121953_repatorta-110.jpg Répatorta, a szükségből lett kedvenc

A répatortát előbb ismertük a viccekből, minthogy bárki evett volna. A nyolcvanas évek nyuszikás vicce után lassan maga a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/93000/93453_huvelyes_nyito.jpg Csicseriborsó, bab, lencse…

Gyerekkorunkban sokat énekeltünk róluk, és rendszeresen ettünk belőlük az oviban. Felnőttként azonban méltatlanul elfelejtjük…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123132_almas-pite110.jpg Nagymama almás pitéje

– Mamma, olyan jó illatod van! - szaglászott körülöttem a nyolc éves fiam. – Komolyan? Szerintem füstszagom van,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123123_kollegista-konyha-110.jpg Kezdő konyha kollégistáknak

A kollégiumi lét egyik sarkalatos pontja a változatos étkezés megvalósítása. Ennek akadálya nem minden esetben a frissen önállóvá…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123119_bonduelle-110.jpg A gyors és egészséges ételvariációk titka

Veled is előfordult már, hogy szívesen főztél volna valami finomat, de idő hiányában inkább a szendvicsnél maradtál? Ha gyors és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/111000/111426_csicsoka_110.jpg Csicsóka, a szegények krumplija

Csókapityók? Földialma? Tótrépa? Igen, ezek mind a csicsóka népnyelvi nevei. Méltánytalanul mellőzött, de nagyon finom és hasznos…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept