Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Üvegtészta-saláta thai fűszerezésű csirkemellel

default user icon
Üvegtészta-saláta thai fűszerezésű csirkemellel

Hozzávalók

  • 250 g üvegtészta
  • 1 csokor újhagyma
  • 100 g sós, pörkölt földimogyoró
  • 1 db csirkemellfilé
  • thai fűszerkeverék
  • 50 ml olaj
  • 2 db sárgarépa
  • 165 ml kókusztej

Elkészítés

    A tésztát áztassuk forró vízbe (nem kell megfőzni!). Ha megpuhult, szűrjük le, és tegyük egy tál hideg vízbe, hogy kihűljön. Ezután szűrjük és csepegtessük le.

    Karikázzuk fel a megtisztított újhagymát a szárával együtt. A mogyorót töltsük hűtőtasakba, és húsklopfolóval törjük kisebb darabokra.

    A megtisztított, felkockázott csirkemellet tegyük tálba, bőségesen szórjuk meg a fűszerkeverékkel, és hagyjuk állni néhány percet.

    Serpenyőben hevítsük fel az olajat, és közepes lángon pirítsuk meg rajta a csirkekockákat. Ha megpuhult a hús, adjuk hozzá a meghámozott, lereszelt sárgarépát, és pirítsuk együtt további 2 percig.

    Végül öntsük fel a kókusztejjel, és húzzuk le a tűzről. A lecsepegtetett tésztát aprítsuk fel, tegyük salátástálba, és halmozzuk rá a húskockákat. A mogyoróval és az újhagymával megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

Recept és fotó: Basa Veronika

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin