Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ünnepre hangolódtunk a gasztrokurzuson!

A karácsony az év fénypontja, már hónapokkal korábban készülünk az ünnepi fogásokkal. A Mindmegette és a Lidl közös főzőkurzusán már hangolódtunk az ünnepekre a ChefParade Főzőiskolában.

A főzőkurzuson a receptverseny győztesei vehettek részt, és bár igaz, hogy karácsonykor leginkább klasszikusok kerülnek az asztalra, a kreatív háziasszonyok mindig becsempésznek valami újdonságot a hagyományos halászlé, töltött káposzta, krumplisaláta, rántott hal és bejgli mellé.

Most egy olyan menüt készítettünk, ami egyszerű, ismerős, de mégis van minden fogásban egy kis csavar, amitől ünnepivé válik, ugyanakkor a recept egyszerű, sőt még kiadós is.

Májpástétommal indítottunk, ropogós pirítóson tökéletes előétel egy kis salátával, főleg ha curryvel és banánnal készül, és kb. 20 perc alatt kész is van. Olcsó, frappáns, meglepő, gyors és különleges, karácsonyi előételnek is tökéletes.

A főétel egy nagy klasszikus izgalmas variációja volt. Pulyka és gesztenye a főszereplők, amit sokan azért nem kedvelnek, mert száraz. No de mi tettünk ellene: szaftos és fűszeres pulykatekercset készítettünk, színes burgonyapürékkel és pikáns vörösboros áfonyaszósszal… A gesztenyés tölteléket bacon és kakukkfű gazdagította, a pulykaroládok pedig almával, hagymával és fokhagymával párolódtak-sültek. Mindezt brokkolis és sárgarépás fűszeres krumplipüré és gyömbérrel, narancs- és citromhéjjal ízesített vörösboros áfonyaszósz kísérte.

A desszert sem volt bonyolult, viszont ízeiben nagyon különleges. Egy nagyon mogyorós tortát sütöttünk, amiben liszt nem is volt, mert a darált mogyoró helyettesítette, és sütés után fűszeres, kardamomos-narancsvirágos, még pici borsot is tartalmazó narancsos sziruppal locsoltuk meg. Édes joghurttal vagy tejszínnel, gyümölcsökkel is tálalhatjuk ezt az egyszerű, de izgalmas desszertet.

A finomságok elfogyasztása – és a családtagoknak összeállított kóstolócsomagok becsomagolása – után a Lidl és a ChefParade gazdag ajándékcsomagját vehették át a résztvevők. Reméljük, mindenki jól érezte magát! 

Egyik nyertesünk, Linyah, a blogján is beszámol az eseményről >>>

Csilla csodálatos mézeskalács Mindmegettés logót készített nekünk, és a rendezvényről készült fotói is nagyon klasszak >>>

Emese is beszámol az eseményről a Baklavaria Café blogon >>>

Anna a Kakukkfű blogon áradozik aközös főzésről, köszönjük! >>> 
 
A további nyereményekről itt olvashattok >>>
 
És a recepteket is kipróbálhatjátok!
 
Banános májpástétom >>>
 
Gesztenyés pulykatekercs áfonyamártással  >>>
 
Narancsszirupos mogyorótorta >>>

Köszönjük Kis Zoltán (Döme) szakácsnak és Filep Katának, a Chefparade házigazdájának a sok segítséget és a jó hangulatot!

Hamarosan újra játszunk, újra főzünk, újra nevetünk. Együtt! :) Addig is várjuk receptjeiteket a Mindmegettén, amivel a Mindmegette Recepttárba továbbra is bekerülhettek!

  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin