Elkészítés: 8 tojás sárgáját habosra keverünk 25 dkg porcukorral, 25 dkg darált dióval, a citrom héjával. Könnyedén beleforgatjuk a 8 tojás felvert habját. Előmelegített sütőben, lassú tűzön sütjük 50 percig.
A megsült tésztát a formában hagyjuk, meglocsoljuk a rum-szirup keverékkel. 24 óráig lefedve állni hagyjuk.
A tojások sárgáját elkeverjük a porcukorral, a kakaóval, kevés vízzel. Sűrűre főzzük, majd belekeverjük a vajat. Folyamatos keverés mellett kihűtjük. Aki szereti, tehet bele 10 dkg rumba áztatott mazsolát.
Díszíthetjük diógerezdekkel vagy mazsolával.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre