Keress receptre vagy hozzávalóra

Ünnepi töltött paprika

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg darált sertéshús
  • bors
  • fűszerpaprika
  • őrölt kömény
  • 1 db zsemle
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 6-8 db tölteni való paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 25 dkg füstölt szalonna

Elkészítés

    Elkészítés: A darált húsból, a fűszerekből, az áztatott zsemléből, a zúzott fokhagymából és a tojásból fasírtnak valót állítunk össze.

    A paprikákat megmossuk, hosszában kettévágjuk, kicsumázzuk és a fasírttölteléket úgy halmozzuk a paprikákba, mintha egészek lennének.

    A tepsi alját kirakjuk a vékonyra szelt szalonnával, ráhelyezzük a töltött paprikákat, a paprikákra vékony szalonnacsíkokat teszünk, majd 1-1 karika vöröshagymát, a hagymára 1-1 karika paradicsomot, végül 1-1 teáskanál tejfölt.

    Ezután a tepsit letakarjuk alufóliával, sütőben megsütjük, amikor puha, levesszük a fóliát, és zsírjára pirítjuk.

Megjegyzés

Ezt az ételt szalonna nélkül is elkészíthetjük. Ekkor vékonyan kizsírozott tepsibe helyezzük a
paprikákat, mindegyik tetejére 1-1 karika paradicsomot, 1-1 kanál tejfölt teszünk, megszórjuk reszelt sajttal, végül megsütjük.

Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin