Elkészítés: A száraz zsemlét tejbe áztatjuk, majd kifacsarjuk. A szalonnát apróbbra szeljük, és kevés olajon zsírjára sütjük. A szalonnát kiszedjük, félretesszük.
A fent maradt zsíron az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és paprikát, fűszerezzük sóval, őrölt borssal ízlés szerint,és megpároljuk.
A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a zsemlét, sóval, borssal, reszelt fokhagymával és a felaprított petrezselyemmel ízesítjük, botmixerrel pürésítjük. Hozzákeverjük a megsült gombát, a szalonnát és a reszelt sajtot.
A dagadót kívül-belül sózzuk, őrölt borssal meghintjük. A töltelékkel megtöltjük a felszúrt dagadót úgy, hogy a 4 db főtt tojást a töltelékbe helyezzük egészben.
Egy tepsibe 1 dl olajat és 4 dl húslevest öntünk, beletesszük a dagadót, letakarjuk fóliával, majd előmelegített sütőben kb. 1,5 óra alatt készre sütjük. Sütés közben időnként a pecsenyelével megöntözzük.
Az utolsó 10 percre a fóliát eltávolítjuk, hogy a teteje szép piros legyen.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre