Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ünnepi tojásos töltött dagadó

Hozzávalók

  • Hozzávalók 8 személynek:
  • 1,5 kg sertésdagadó
  • 3 db nyers tojás
  • 4 db főtt tojás
  • 5 db zsemle
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 paprika
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • tej
  • 1 dl olaj
  • 4 dl húsleves

Elkészítés

    Elkészítés: A száraz zsemlét tejbe áztatjuk, majd kifacsarjuk. A szalonnát apróbbra szeljük, és kevés olajon zsírjára sütjük. A szalonnát kiszedjük, félretesszük.

    A fent maradt zsíron az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és paprikát, fűszerezzük sóval, őrölt borssal ízlés szerint,és megpároljuk.

    A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a zsemlét, sóval, borssal, reszelt fokhagymával és a felaprított petrezselyemmel ízesítjük, botmixerrel pürésítjük. Hozzákeverjük a megsült gombát, a szalonnát és a reszelt sajtot.

    A dagadót kívül-belül sózzuk, őrölt borssal meghintjük. A töltelékkel megtöltjük a felszúrt dagadót úgy, hogy a 4 db főtt tojást a töltelékbe helyezzük egészben.

    Egy tepsibe 1 dl olajat és 4 dl húslevest öntünk, beletesszük a dagadót, letakarjuk fóliával, majd előmelegített sütőben kb. 1,5 óra alatt készre sütjük. Sütés közben időnként a pecsenyelével megöntözzük.

    Az utolsó 10 percre a fóliát eltávolítjuk, hogy a teteje szép piros legyen.

Megjegyzés

Nagyon ízletes lett a töltelék. Köretnek pároltam vegyes zöldségeket, rizzsel elkevertem. Ecetes salátával fogyasztottuk.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin