Elkészítés: A tejesbárány combját kicsontozzuk, a húst spárgával összekötjük, és finom sonkaszalonnával
vagy baconnal sűrűn megtűzdeljük, majd megsózzuk.
A sütésre előkészített báránycombot egy
magasfalú sütőedénybe rakjuk, forró zsírral vagy olajjal leöntjük, és meleg sütőben pirosra sütjük.
Sütés közben a pecsenyét saját levével többször megöntözzük és meg is forgatjuk, hogy egyenletesen piruljon.
A leszűrt pecsenyelébe 1 evőkanálnyi
paradicsomlét keverünk, és tűzön forraljuk, majd fél kávéskanálnyi liszttel meghintjük, és besűrítjük.
Ha a szaft már jó sűrű, kb. 2 evőkanál vízzel feleresztjük és felforraljuk. Az így elkészült mártásba tegyünk egy kis vajat, így selymesen fényes, igen finom szaftot kapunk.
A báránysültet párolt zöldségekkel és
fejessalátával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre