Ünnepi sült báránycomb

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 tejesbárány-comb
  • bacon vagy sonkaszalonna
  • zsír vagy olaj
  • 1 evőkanál paradicsomlé
  • fél kávéskanál liszt
  • kis vaj

Elkészítés

    Elkészítés: A tejesbárány combját kicsontozzuk, a húst spárgával összekötjük, és finom sonkaszalonnával
    vagy baconnal sűrűn megtűzdeljük, majd megsózzuk.

    A sütésre előkészített báránycombot egy
    magasfalú sütőedénybe rakjuk, forró zsírral vagy olajjal leöntjük, és meleg sütőben pirosra sütjük.

    Sütés közben a pecsenyét saját levével többször megöntözzük és meg is forgatjuk, hogy egyenletesen piruljon.

    A leszűrt pecsenyelébe 1 evőkanálnyi
    paradicsomlét keverünk, és tűzön forraljuk, majd fél kávéskanálnyi liszttel meghintjük, és besűrítjük.

    Ha a szaft már jó sűrű, kb. 2 evőkanál vízzel feleresztjük és felforraljuk. Az így elkészült mártásba tegyünk egy kis vajat, így selymesen fényes, igen finom szaftot kapunk.

    A báránysültet párolt zöldségekkel és
    fejessalátával tálaljuk.

Megjegyzés


Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin