Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Ünnepi sült báránycomb

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Ünnepi sült báránycomb

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 15
  • Elküldve: 7

Hozzávalók:

  • 1 tejesbárány-comb
  • bacon vagy sonkaszalonna
  • zsír vagy olaj
  • 1 evőkanál paradicsom
  • fél kávéskanál liszt
  • kis vaj

Elkészítés:

A tejesbárány combját kicsontozzuk, a húst spárgával összekötjük, és finom sonkaszalonnával
vagy baconnal sűrűn megtűzdeljük, majd megsózzuk.

A sütésre előkészített báránycombot egy
magasfalú sütőedénybe rakjuk, forró zsírral vagy olajjal leöntjük, és meleg sütőben pirosra sütjük.

Sütés közben a pecsenyét saját levével többször megöntözzük és meg is forgatjuk, hogy egyenletesen piruljon.

A leszűrt pecsenyelébe 1 evőkanálnyi
paradicsomlét keverünk, és tűzön forraljuk, majd fél kávéskanálnyi liszttel meghintjük, és besűrítjük.

Ha a szaft már jó sűrű, kb. 2 evőkanál vízzel feleresztjük és felforraljuk. Az így elkészült mártásba tegyünk egy kis vajat, így selymesen fényes, igen finom szaftot kapunk.

A báránysültet párolt zöldségekkel és
fejessalátával tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Keszericze Anna küldte. Köszönjük!
Fotó: AS

Ajánlott receptek



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Dinnyét mindenbe! Az összes észbontó recept egy helyen
Az eper és a málna után itt a másik nagy kedvenc: a dinnye. Imádjuk az összes fajtáját! Önmagában is nagyon finom, de grillezve, salátában, sütikben, fagyikban, sőt, még főételekben is isteni.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Töltött sárgadinnye citromsörbettel Töltött sárgadinnye citromsörbettel
Pulykacomb velesült paprikával Pulykacomb velesült paprikával
Tejszínes-fehércsokis torta Tejszínes-fehércsokis torta
Vörösboros nyúl Vörösboros nyúl
Csokikrémes kosárkák Csokikrémes kosárkák
Darált húsos karfiol bomba Darált húsos karfiol bomba
Morzsolt tésztával megszórt almás szelet Morzsolt tésztával megszórt almás szelet
Bográcsos csirkepörkölt Bográcsos csirkepörkölt
Paradicsomos szósszal töltött palacsinta Paradicsomos szósszal töltött palacsinta
Sonkás palacsinta majonézzel Sonkás palacsinta majonézzel
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125431_hutotakaritas_.jpg 5 kérdés és válasz a hűtőtakarításról

A frizsider tisztán tartása nem egyszerű feladat – tippjeinkkel most ebben segítünk!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125429_scone_.jpg A 3 legjobb angol desszert, melyeket el kell készítened!

Ezekkel a különleges csemegékkel egyre gyakrabban találkozhatsz itthon is, ideje hát összebarátkoznod velük!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125425_boros_trukk_.jpg 5 menő boros trükk, amiket mindenképp ismerned kell - videó!

Nem elég hideg a bor, de már megérkeztek a vendégek? Elbénáztad a bornyitást, és parafadarabok estek a palackba? Íme 5 szuper…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125423_ecet_110.jpg Alma-, balzsam- és borecet - melyik mihez illik?

Az egyes fajták más és más ételeket tesznek még finomabbá. Segítünk abban, hogy melyik mihez illik!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125421_dieta_ulomunka_110.jpg Ülőmunkát végzel? Rohansz egész nap? Diétatippek minden típusnak

Az életformád azt is meghatározza, hogy melyik módszerrel karcsúsodhatsz a legegyszerűbben!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125416_fogy_.jpg 4 jól bevált és roppant hasznos tipp, ha fogyni szeretnél!

Régóta szeretnél megszabadulni a súlyfeleslegtől, de eddig még nem sikerült? A megoldás egyszerű: kis lépésekben változtass az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125414_magvak_.jpg 8 csúcsszuper étel, amitől okosabb leszel!

Finomak, egészségesek, sőt, még a memóriát is javítják: íme, a gondolkodást serkentő élelmiszerek!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125409_feherbor_szarnyashus_.jpg Jó tudni! Melyik húshoz milyen bor illik?

A bor nem csupán az összejövetelek kelléke, ha nem a mindennapi étkezés egészséges kiegészítője is. Nem mindegy azonban, melyik…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept