Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ünnepi sáfrányos halleves

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sáfrányt 2 evőkanál forró vízbe áztatjuk, a halakat felkockázzuk.

Az olajban puhára pároljuk a felszeletelt hagymákat, majd felöntjük a leveskockából készített 9 dl lével. Beletesszük a chilit, és kis lángon, lefedve 15 percig főzzük. Hozzáöntjük a bort, beletesszük a sáfrányt és a halat, sózzuk, borsozzuk, tovább főzzük 6-8 percig, a vége felé hozzátesszük a tésztát is.

Végül óvatosan belekeverjük a tojássárgával elkevert tejfölt, és csendesen további 2-3 percig főzzük anélkül, hogy felforrna. Majd tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss