Keress receptre vagy hozzávalóra

Ünnepi sáfrányos halleves

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 70 dkg halfilé
  • 8 dkg apró kockatészta
  • 3 dl száraz fehérbor
  • 2 tojássárgája
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 közepes póréhagyma
  • 2 zöldségleveskocka
  • csipetnyi sáfrány
  • chilipor
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A sáfrányt 2 evőkanál forró vízbe áztatjuk, a halakat felkockázzuk.

    Az olajban puhára pároljuk a felszeletelt hagymákat, majd felöntjük a leveskockából készített 9 dl lével. Beletesszük a chilit, és kis lángon, lefedve 15 percig főzzük. Hozzáöntjük a bort, beletesszük a sáfrányt és a halat, sózzuk, borsozzuk, tovább főzzük 6-8 percig, a vége felé hozzátesszük a tésztát is.

    Végül óvatosan belekeverjük a tojássárgával elkevert tejfölt, és csendesen további 2-3 percig főzzük anélkül, hogy felforrna. Majd tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin