Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ünnepi rakott palacsinta (bécsi túrós palancsinta)

default user icon

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 2,5 dl tej
  • csipet só
  • 10 dkg liszt
  • 1 dl olaj
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg túró
  • 2 db tojás
  • 3 ek vaj
  • csipet só
  • 1 db citrom lereszelt héja
  • 10 dkg porcukor
  • Az öntethez:
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 dkg porcukor

Elkészítés

    1. A liszetet és a tojásokat kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet, végül az olajat és egy csipet sót is. Amennyiben szükséges,  ásványvízzel higítjuk,  majd a tésztából kb. 10 darab palacsintát sütünk, a hagyományos módon.
    2. A töltelékhez a vaj at a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojassárgájával kikeverjük, és hozzaadjuk a túrót . A tojasfehérjét habbá verjük és lazán a túrós masszához keverjük.
    3. A palacsintákat megtöltjük a túrós töltelékkel, lazán feltekerjük, majd kettévágjuk, és egy mélyebb tepsibe vagy tűzálló tálba fektetjük őket, kissé ferdén úgy, hogy félig fedjék egymást.
    4. Az öntethez a tojást, a tejet, a vaníliás cukrot és a porcukrot összekeverjük, majd egyenletesen a palacsintákra öntjük.
    5. A tálunkat 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk,  és kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

      NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN! >>> 

      HA VAN OTTHON EGY CSOMAG TÚRÓ: 10 TIPP A FELHASZNÁLÁSÁHOZ >>> 

    11 RAKOTT PALACSINTA, AMIT VÉTEK LENNE KIHAGYNI >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin