Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ünnepi pohárkrém házi mézeskaláccsal

default user icon

Hozzávalók

  • A mézeskalácshoz:
  • 25 dkg méz
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 12,5 dkg vaj
  • 2 tk vaníliaaroma
  • 2 db tojás
  • 2 tk kakaópor
  • 4 tk sütőpor
  • 2 tk gyömbér (őrölt)
  • 1 tk fahéj
  • 2 tk szegfűszeg
  • 20 dkg porcukor
  • A krémhez:
  • 2 dl habtejszín
  • 12 dkg mascarpone
  • 1 tk fahéj vagy gyömbér (őrölt)
  • 2 ek méz

Elkészítés

    1. A mézeskalács hozzávalóit egy tálban, a hozzávalók sorrendjében összeöntjük, majd kézzel vagy egy konyhai robotgép segítségével egynemű tésztát gyúrunk belőle.
    2. Ha összeállt, lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd 4 felé vágjuk a tésztát, így könnyebb lesz dolgozni vele. Az egyik darabot a deszkán hagyjuk, a másik hármat felhasználásig hűtőbe tesszük.
    3. Az elölhagyott darabot kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk, majd tetszőleges formákkal kiszaggatjuk. 
    4. A mézeseket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben pontosan 8 perc alatt készre sütjük.
    5.  A pohárkrémhez a tejszínt felverjük, a mascarponét, a mézet és a fahéjat beleforgatjuk, és egy pár mézeskalácsot mozsárban, vagy egy zscskóba téve, sodrófával morzsalékosra zúzunk.
    6. A pohár aljára szórunk a mézeskalács törmelékből, rákanalazzuk a krémet, majd újabb adag mézeskalács és krém következik, addig rétegezve, amíg a pohár majdnem teljesen megtelik. Fogyasztásig hűtőben tároljuk, tálaláskor felforrósított mézzel, azaz mézkaramellel megcsorgathatjuk.

      NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN! >>> 

      5 JÓ TANÁCS, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN A KARÁCSONYI MÉZESKALÁCSOD >>> 

      5 TIPP AZ ELLENÁLLHATATLAN MÉZESKALÁCSÉRT: A FŰSZEREZÉSTŐL A SÜTÉSIG! >>> 

      7 JÓ TANÁCS, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN A MÉZESKALÁCSODON A CUKORMÁZ >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin