Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ünnepi oroszkrém torta

Hozzávalók

  • A piskótához:
  • 10 darab tojás
  • 10 evőkanál liszt
  • 10 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • A krémhez:
  • 4 darab tojás
  • 2 dl tej
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál zselatin
  • 5 dl habtejszín
  • mazsola

Elkészítés

    1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzászitáljuk a lisztet.
    2. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan a krémhez keverjük, majd sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük.
    3. Előmelegített sütőben 150 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, óvatosan 3 lapba vágjuk.
    4. Elkészítjük a krémet: gőz fölött sűrűre főzzük a tojásokat a tejjel, a cukorral és a vaníliás cukorral és 1 nagy kanál zselatint teszünk bele. Amikor kihűlt, beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt.
    5. Megtöltjüka tortát a krémmel, a lapok közé mazsolát szórunk. Kívülről isbekenjük a tortát a krémmel, és tetszés szerint díszítjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin