Elkészítés: A tésztához a tojásokat kettéválasztom, a cukrot megfelezem, és mindkettőt felverem. A fehérjét közepesen lágyra csak, hogy ne essen össze süléskor. A sárgáját meglazítom 1 maréknyi fehérjével, majd márványosra keverem. A lisztet a kakaóval jól összekeverem, majd óvatosan elkeverem a tojással. 160 fokon 26 vagy 28 cm-es tortaformában 40-45 percig sütöm. Sütőpapírra borítom, nem szedem szét a tortaformát, így hagyom kihűlni.
A csokikrémhez a tejszínt maximum 80 fokosra melegítem, feloldom benne a csokoládét. 9 fokosra lehűtöm. Érdemes előző nap megcsinálni. A betöltés előtt habbá verem. Először alacsony fokozaton, majd lassan lehet emelni a keverőlapát sebességét. Nem szabad rögtön gyorsan, mert vajat köpülünk belőle. Kemény habbá kell verni, nem fog összeesni.
A narancskrémhez a narancsot megpucolom, lehetőleg a hártyákat kivágom, felkockázom, majd turmixgépben pépesítem. 8 dl sűrű pépre van szükség. Hozzáadom a szegfűszeget. Az étkezési keményítőt elkeverem egy kevés gyümölcspéppel, felforralom. A meleg pépből keveset hozzáadok a keményítőhöz (hőkiegyenlítés), előbb felhígítom, hogy ne csomósodjon meg, ha hozzáadom a péphez. Első rottyanásig főzöm. Citrommal és cukorral ízesítem, kihűtöm. Általában a cukor felesleges, mert a narancs édes.
A kihűlt piskótát 3 lapba vágom. A csoki krém 3/4 részét és a gyümölcskrémet két habzsákba töltöm, és hol az egyik, hol a másik zsákból koncentrikus köröket húzok a tésztára. Így a felvágásnál szép kockákat kapunk a szeletben. Ha nincs habzsák, akkor kanállal is fel lehet vinni a krémet. Lényeg, hogy egy szelet tortába mindkettőből jusson. A legfelső lapot ráhelyezem, lenyomkodom, hogy ne legyen levegőbuborék közte. A maradék csokikrémmel bevonom a tortát.
A tetejét és az oldalát lehet díszíteni kandírozott narancshéjjal vagy csoki reszelékkel, tejszínhabbal.