Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ünnepi mandulás csokitorta

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg lágy vaj
  • 10 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 15 dkg darált mandula
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 3 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 5 dkg liszt
  • A mázhoz:
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg nutella
  • színes tortadara, marcipán stb.

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a csokoládét összetördeljük, vízfürdő fölött felolvasztjuk. A vajat a cukorral krémesre keverjük, egymás után beledolgozzuk a tojásokat. A sütőport elvegyítjük a mandulával, a keményítővel, a fűszerkeverékkel, a liszttel, és ezt is a masszába dolgozzuk. Végül belekeverjük a megolvadt csokoládét.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, és belesimítjuk a tésztát. A sütőben kb. 45 percig sütjük. Kivesszük a formából, és hagyjuk kihűlni.

A mázhoz a csokoládét összetördeljük, vízfürdő fölött megolvasztjuk a mogyorókrémmel együtt. Bevonjuk vele a tortát, és hagyjuk megdermedni. A torta tetejét ízlésünk szerint díszítjük. Készíthetünk rá csillagokat marcipánból, megszórhatjuk cukordarával, illetve habrózsákat is nyomhatunk rá.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss