Ünnepi mákparfé mákropogóssal

Hozzávalók

  • A mákropogóshoz:
  • 180 g liszt
  • 100 g vaj
  • 70 g + 1 tk szemes mák
  • 70 g porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • 150 g natúr marcipánmassza
  • A parféhoz:
  • 3 db tojás
  • 60 ml tej
  • 50 g darált mák
  • 1 db vaníliarúd
  • 75 g porcukor
  • 180 ml habtejszín

Elkészítés

    1. A mákropogóshoz morzsoljuk el a lisztet a felkockázott, hideg vajjal. A 70 g mákot daráljuk finomra a porcukorral, majd a tojással, a sóval, az 1 tk mákkal, valamint a lereszelt marcipánnal együtt adjuk a morzsás keverékhez. Gyúrjuk rugalmas, lágy tésztává, és tegyük a mélyhűtőbe 60 percre.
    2. A parféhoz válasszuk szét a tojásokat. Közepes lángon főzzük sűrűre a tejet a mákkal, azután adjuk hozzá a tojássárgájákat, a vaníliarudat, a porcukrot, és vízgőz fölött melegítsük 80 fokosra. Távolítsuk el a belőle a vaníliarudat, majd forgassuk bele a kemény habbá vert tejszínt és tojásfehérjét. Töltsük a keveréket 12 db szilikon muffinformába, és tegyük a hűtőbe, míg megdermed.
    3. A mákropogós tésztáját reszeljük sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük 170 fokon 10 percig. Ezután osszuk el 12 db tányéron, és ültessünk rá 1-1 db mákparfét. Ízlés szerint vaníliasodóval meglocsolva, gránátalmamagokkal díszítve kínálhatjuk.


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin