Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ünnepi kisokos: Ezek a legszuperebb gasztroajándékok

default user icon
MME
Ha személyre szóló, saját készítésű ajándékot szeretnénk adni karácsonyra, szeretünk a konyhában sertepertélni, a szeretteink pedig imádják a hasukat, akkor egészen biztosan valamiféle gasztroajándék a legjobb választás. Hoztunk néhány ötletet.

Karácsonyi keksz

Kekszet készíteni viszonylag egyszerű, akár a gyerekekkel együtt is készíthetjük, ami remek családi program, ráadásul például a nagyszülők egészen biztosan díjazni fogják a különleges házi készítésű ajándékot. a kekszek esetében pedig még az sem gond, ha nem sikerülnek a legszebbre a darabkák, ugyanis itt az íz a lényeg, a kinézetét pedig feldobhatjuk egy szép karácsonyi dobozzal vagy feldíszített befőttesüveggel, amiben átadjuk.

Mézeskalács

A mézeskalács a legtipikusabb karácsonyi édesség, amit mindenki imád, tehát ajándéknak is kitűnő. Készíthetünk belőle karácsonyi figurákat, csillagot, karácsonyfát, angyalkát, színes vagy minimál stílusban, de egyedivé is tehetjük például az ajándékozott monogramjával. Akár egy egyszerű fóliában átadva is remek ajándék, ami magában foglalja a jellegzetes karácsonyi, ízt, illatot és a szeretetet, amivel készült.

Bonbon vagy praliné

Aki édesszájú az tudja, hogy bonbont kapni mindig jó. Ha pedig személyre szabott édességről van szó, az még különlegesebbé teszi az ajándékot. Készülhetünk házi készítésű bonbonnal, de ha kevesebb affinitásunk vagy időnk van rá, az is remek ajándék, ha összeválogatjuk az illető kedvenc csokoládéit, akár a boltban, akár kézműves csokoládéüzletekben és azt adjuk neki ajándékba, egészen biztos, hogy értékelni fogja.

Sütinyalóka

A sütinyalóka, azaz a cake pop, elkészítése nem olyan bonyolult. Az eredmény viszont nagyon finom és látványos. Remekül feldobhatod vele a karácsonyi ajándékot, ha valami házi készítésű különlegességet is szeretnél adni. Az alábbi videóban négyféle elkészítési módot is találsz:

Lekvár

Egy üveg lekvár is kiváló gasztroajándék lehet. Persze nem úgy, hogy bemegyünk a kamrába és találomra leemelünk egyet a polcról kínunkban, mert nem készültünk mással… De ha tudjuk, hogy az ajándékozott szereti a lekvárt, mi pedig tettünk el nyáron, nyugodtan odaadhatjuk neki, egy kicsit karácsonyosítva vagy például egyedi címkével ellátva remek meglepetés lehet.

Likőr

Az alkoholos italokat kedvelő szeretteinknek készíthetünk például csoki likőrt, ami egy ízléses üvegbe öntve látványos és finom ajándék lehet. Az illető egészen biztosan szeretettel fog gondolni ránk, amikor elfogyasztja majd a különleges italt.

 Tea

A tea szerelmeseinek, vagy egy szép teáscsésze mellé ötletes ajándék egy személyre szabott karácsonyi teakeverék összeállítása. Írjuk rá a nevét, elnevezhetjük az ajándékozottról is, és azt is, hogy mit tartalmaz, hogy az illető magának is el tudja készíteni, ha ízlett neki. Egy ízléses zacskóban, felmatricázni látványos ajándék.

Receptgyűjtemény

Ha egy barátnőnk folyamatosan dicséri a süteményeinket, esetleg már kérte is a receptet, akkor biztos, hogy örülne egy receptgyűjteménynek, ami tartalmazza a kedvenceit. Készíthetjük online, kézzel egy füzetbe, vagy vehetünk különböző receptrendező könyvecskéket, amit mi kezdünk meg, az ajándékozott pedig majd folytatja a sajátjaival.

Anyák és nagyanyák esetében is jó ötlet ilyet készíteni a gyerekeknek, unokáknak, hogy továbbhagyományozzák a családi recepteket. Lehet bele írni személyre szóló megjegyzéseket, vagy akár fényképekkel is színesíteni, hogy még különlegesebb legyen.

ÍGY SZÉPÍTI MEG AZ EGYEDÜLÁLLÓK KARÁCSONYÁT EGY ÉTTEREMTULAJDONOS 

ÍNYCSIKLANDÓ FOGÁSOK, KARÁCSONYI ÖTLETEK SZTÁRSÉFEKTŐL 

EZT FŐZI KARÁCSONYKOR A CSALÁDJÁNAK MARIAH CAREY 

Ezek is érdekelhetnek

Friss