Elkészítés: A lisztet egy nagy keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojást és a vajat. A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, majd a lisztes keverékhez adjuk, és a robotgép gyúrópálcájával kidolgozzuk. Meleg helyen letakarva 45 percen át kelesztjük.
A tésztát lisztes kézzel kivesszük a tálból, lisztezett munkalapra tesszük, és többször alaposan átgyúrjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott csokoládét. Kb. 30 cm hosszú hengerré formáljuk.
Vajjal gondosan kikenünk és belisztezünk egy magasfalú, szögletes formát, majd belefektetjük a tésztahengert, és meleg helyen további 45 percig kelesztjük.
Egy tálkában kevés vízzel jól elkeverjük a tojássárgáját, és megkenjük vele a megkelt tésztát. 200 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Reggeli vagy délutáni kávéhoz, teához fogyasztható.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre