Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ünnepi vaníliás-habos torta

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 500 ml habtejszín (hulala)
  • 4 dl tej
  • 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • dekor gyöngy

Elkészítés

    1. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez.
    2. Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport és hozzá kanalazzuk a lisztet, amelyet a habverő segítségével dolgozunk össze. A kész masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és előmelegített sütőben készre sütünk.
    3. Ameddig a torta sül, elkészítjük a krémet. A főzés nélküli pudingport a hideg tejhez hozzáadjuk és krémet készítünk belőle, habverő segítségével. A megsült tortát kihűtjük, félbe vágjuk és a vanília krémmel megtöltjük. 

       

    4. A habtejszínt mély tálba öntjük és felverjük. A habot habzsákba tesszük és a tortát bevonjuk vele. Tetejét dekor gyönggyel díszítjük.

Megjegyzés

Igazi könnyű és mutatós ünnepi desszert. Elkészítése egyszerű, és tortához képest nem túl időigényes.

Csizoo
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Ünnepi vaníliás-habos torta recept?


Magazin