Ünnepi habos-krémes torta

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dl habtejszín (Hulala)
  • 4 dl tej
  • 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • dekorgyöngy

Elkészítés

    1. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját, és habverővel, alacsony fokozaton a felvert fehérjéhez dolgozzuk.
    2. Ehhez a masszához adjuk a sütőport, hozzákanalazzuk a lisztet, amelyet a habverő segítségével összedolgozunk. A kész masszát egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
    3. Amíg a torta sül, elkészítjük a krémet. A főzés nélküli pudingport a hideg tejhez adjuk, és habverő segítségével krémet készítünk belőle.
    4. A megsült tortát kihűtjük, félbevágjuk, és megtöltjük a vaníliás krémmel. A habtejszínt mély tálba öntjük, felverjük, majd az így kapott habot habzsákba töltjük, bevonjuk vele a tortát. A tetejét dekorcukorral díszítjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek