A tojásokat szétválasztjuk, majd habosra keverjük a margarint a cukorral, a tojássárgákkal és a rummal.
Ezt követően, hozzáadjuk a diót, a mazsolát, a kandírozott gyümölcsöket, a citrom és narancs héját, majd beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Végül az egész masszához adjuk a sütőporos lisztet, jól összekeverjük, majd (kuglóf) formába öntjük.
180 fokra előmelegített sütőben, 40-45 perc alatt készre sütjük.
Ha nincs otthon mazsolánk, akkor helyettesítsük ugyanannyi dióval. Bevonhatjuk csokoládéval vagy fehér mázzal, és a tetejét megszórhatjuk mandulával vagy pirított dióval. - Szepi Ági
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!