Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ünnepi gesztenyekocka

60 perc
mester
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A diót - 30 darab szép fél dió kivételével - durvára aprítom. A vajat 15 dkg cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem, majd beleadom a tojások sárgáját.

A gesztenyéhez hozzáadom a darabolt diót, majd az előzővel összekeverem.

A tojásfehérjét 15 dkg cukorral habbá verem, hozzáadom az előbbihez, és az egészet jól elkeverem.

Kivajazott, lisztezett tepsiben megsütöm.

Díszítés: 4 evőkanál cukorban az egész diókat karamellizálom, és megkenem vele a tetejét. Narancskarikákkal díszítem. Kockára vágva tálalom.

Ezek is érdekelhetnek