Elkészítés: A darált dióba keverjük a lisztet és a fél csomag sütőport. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Óvatosan összekeverjük a tojássárgáját a keményre vert habbal, és kis adagokban hozzáadjuk a diót, majd egyenletesen összekeverjük. Sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába öntjük. Óvatosan belerázogatjuk, hogy szétterüljön.
Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük, ha barnulni kezdene a teteje, letakarjuk alufóliával. Ha a beleszúrt tűre nem ragad már a massza, kész a tortalapunk.
A krémhez a tejet elkeverjük a liszttel, egy csipet sóval, és gőz fölött csomómentesre főzzük, kihűtjük. Közben a vajat krémesre keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd a kihűlt krémhez keverjük. Beleforgatjuk az őrölt diót és a rumot.
A tortalapot 3 egyforma magasságú lapba vágjuk, megkenjük a krémmel úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson. A tetejét ízlés szerint díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre