Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ünnepi almatorta

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 20 dkg margarin
  • A töltelékhez:
  • 1-1,5 kg alma
  • 1 evőkanál fahéj
  • 20 dkg cukor
  • 3 evőkanál búzadara

Elkészítés

    1. A tésztához a sütőporral összekavart liszthez hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport. Ezeket összekavarjuk, hozzáadjuk a tojást és a szobahőmérsékletű margarint. Ezekből közepesen lágy tésztát gyúrunk, amelyet pihenni hagyunk, ameddig elkészítjük a tölteléket.
    2. A meghámozott almákat lereszeljük, majd hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a búzadarát. Ezeket összedolgozzuk, és sűrű szitába helyezzük, hogy a felesleges lé lecsöpögjön
    3. A tésztát 2 cipóra osztjuk. Az egyik lesz a torta alja, a másik pedig a teteje. Kinyújtjuk a cipót kör alakúra, és beletesszük egy csatos tortaformába. A felesleges széleket levágjuk. A lecsöpögtetett tölteléket mielőtt a formában lévő tésztára tennénk, kinyomkodjuk, és így tesszük rá. Ezután kinyújtjuk a másik cipót, és mielőtt rátennénk töltelékre, a közepén több helyen bevágjuk. Ezután ezt is a formába tesszük. Előmelegített sütőbe helyezzük.
    4. Mikor megsült a sütemény, lecsatoljuk az oldalát, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt torta tetejét porcukor ral megszórjuk.

Megjegyzés

Ezzel a tortával kezdődött el az a folyamat, hogy a sütemény sütésből hobbi lett. Egyszerű és finom sütemény.

Csizoo
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin