Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ünnepi almatorta

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához a sütőporral összekavart liszthez hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport. Ezeket összekavarjuk, hozzáadjuk a tojást és a szobahőmérsékletű margarint. Ezekből közepesen lágy tésztát gyúrunk, amelyet pihenni hagyunk, ameddig elkészítjük a tölteléket.
  2. A meghámozott almákat lereszeljük, majd hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a búzadarát. Ezeket összedolgozzuk, és sűrű szitába helyezzük, hogy a felesleges lé lecsöpögjön
  3. A tésztát 2 cipóra osztjuk. Az egyik lesz a torta alja, a másik pedig a teteje. Kinyújtjuk a cipót kör alakúra, és beletesszük egy csatos tortaformába. A felesleges széleket levágjuk. A lecsöpögtetett tölteléket mielőtt a formában lévő tésztára tennénk, kinyomkodjuk, és így tesszük rá. Ezután kinyújtjuk a másik cipót, és mielőtt rátennénk töltelékre, a közepén több helyen bevágjuk. Ezután ezt is a formába tesszük. Előmelegített sütőbe helyezzük.
  4. Mikor megsült a sütemény, lecsatoljuk az oldalát, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt torta tetejét porcukorral megszórjuk.

Megjegyzés

Ezzel a tortával kezdődött el az a folyamat, hogy a sütemény sütésből hobbi lett. Egyszerű és finom sütemény. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss