Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ukrán okroska (hideg uborkaleves)

30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzöm, megtisztítom. A tojást keményre főzöm, megtisztítom.

A joghurtot egy lábasban simára keverem az olívaolajjal, a zúzott fokhagymával, a kaporral és a petrezselyemzölddel.

A burgonyát, a tojást és a friss uborkát apró kockára vágom, beleteszem a joghurtos alapba. A retket szintén kockázom, esetleg nagyobb lyukú reszelőn lereszelem (de ki is hagyható).

A végén ízlés szerint sózom, borsozom. A leves kész, fogyasszátok egészséggel!

Megjegyzés

Finomabb, ha tálalás előtt hagyjuk az ízeket összeérni a hűtőben kb. 15 percig. - kiarapanka

Ezek is érdekelhetnek

Friss