Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

4 szuper trükk, hogy a szikkadt kenyér újra friss legyen!

A szikkadt, száraz kenyér nálunk a legtöbbször a darálóban végzi, hogy aztán zsemlemorzsaként tegyen hasonlóan jó szolgálatot. A péksütemények nagy részét azonban nem kell túl hamar halálra ítélni, a néhány naposak simán megmenthetők, felfrissíthetők. Mutatunk 4 trükköt, ami nektek is be fog válni!

1. Az előző napi szikkadt kenyeret vagy péksüteményt csomagoljuk egy papírzacskóba, és tegyük 160 fokra előmelegített sütőbe. Öt perc múlva a kenyerünk vagy a zsemlénk olyan lesz, mintha akkor vettük volna a péktől.

2. A zsemle újra friss lesz, ha lepermetezzük egy kevés vízzel, és néhány percre a forró sütőbe tesszük.

3. A szikkadt pékárut csomagoljuk nedves papírba, és így tegyük néhány percre a sütőbe. Friss és ropogós lesz.

4. Felfrissíthetjük az egy-két napos péksütit vagy kalácsot, ha néhány percig gőz fölött tartjuk, és utána középmeleg sütőben átmelegítjük.

ÍGY MENTSD MEG A LEÉGETT ÉTELT: 4 SZUPER KONYHAI TRÜKK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss